Blogg

Hemsidor

Ta din webbshop till nästa nivå

Webbshop

Vill du öka försäljningen i din webbshop? Det finns en del knep du kan ta till för att öka konverteringen och ge dina besökare en bättre upplevelse i butiken. Först och främst måste du dock ha tillförlitliga uppgifter att utgå från, så att du ser hur många besökare du har och vad de gör eller inte gör på dina sajt. Google Analytics är värdefullt verktyg som samlar in data och som vi rekommenderar att du lär dig använda.

Nu finns finns det fler tekniska hjälpmedel än tidigare för dig som göra din webbutik till något utöver det vanliga. Det finns till exempel glasögonbutiker som låter dig prova glasögon i ett virtuellt provrum. Det här gäller inte bara glasögon utan många som de flesta konsumenter dragit sig för att beställa online kan nu provas utan besök i en fysisk butik. Se om du kan hitta en lösning som fungerar för de produkter du säljer.

Förbättra butikens position i sökmotorerna

Det spelar ingen roll hur bra din webbshop är ifall ingen hittar den. För att kunna konkurrera med andra butiker behöver du arbeta aktivt med sökmotoroptimering. Sökmotorerna blir bättre och bättre på att själva känna igen bra sidor. För att ranka högt gäller det alltså att ha kvalitativa texter på en lättnavigerad sida. Många tar hjälp av en SEO-byrå för att göra sin webbutik mer synlig i till exempel Google. Det är i de flesta fall en god investering.

Belöna dina kunder

Gamefication, eller spelifiering som det blir på svenska, är något många talar om när det gäller affärsutveckling på nätet. Det handlar om metoder som bygger på hur hjärnans belöningssystem fungerar. Har du en webbutik kan du skapa små belöningar för kunder som till exempel delar information om din butik i sociala medier. Eller bara börjar prenumerera på ditt nyhetsbrev. Du kan också ge större och större rabatter ju mer en kund handlar för och ge personliga erbjudande utifrån vad en kund tidigare köpt.

Om oss

author thumbnail image
Bar Echo Webbdesign
Vi är en svensk webbdesignbyrå med fokus på lösningar som är moderna, enkla och snabba. Vi levererar allt från designkoncept till fullständiga lösningar. Våra modersmål heter html, js, css och php. Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal på support at barechowebbdesign.se.

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev