Blogg

SEO Så lägger du till strukturerad data på din hemsida

Googles sökalgoritmer arbetar hårt för att förstå innehållet på en webbsida. Du kan hjälpa Google på traven genom att ge dem uttryckliga ledtrådar om betydelsen av en sida. Du gör detta med strukturerad data. Följ länken nedan till Googles egna utbildning om hur du själv lägger till strukturerad data på din hemsida.

https://codelabs.developers.google.com/codelabs/structured-data/

Vad du lär dig

  • Så lägger du till strukturerad data på en enkel HTML-sida
  • Hur man undviker vanliga fallgropar
  • Hur man testar och validerar strukturerad data

Vad du behöver

  • En ny version av Chrome eller annan modern webbläsare
  • Grundläggande förståelse av HTML och JSON-syntax

Om strukturerad data

Strukturerad data ger ett sätt att standardisera information om en webbsida och klassificera innehållet. Google använder sig också av strukturerad data för att möjliggöra speciella funktioner och förbättringar på sökresultatsidor. Till exempel kan en receptsida med giltig strukturerad data vara kvalificerad att visas i ett grafiskt sökresultat med bild, betyg och tillagningstid:

Det finns dock ingen garanti för att din sida kommer att visas i sökresultat med den angivna funktionen. Detta beror på att sökfunktionerna beror på många olika faktorer, inklusive typen av sökenhet, plats och om Google anser att funktionen skulle ge den bästa sökupplevelsen för användaren.

I Googles utbildningsverktyg ovan får du gå genom att lägga till flera typer av strukturerad data till en enkel HTML-sida, inklusive var du ska placera din strukturerade data på webbplatsen och hur du sedan testar och validerar den.

Om oss

author thumbnail image
Bar Echo Webbdesign
Vi är en svensk webbdesignbyrå med fokus på lösningar som är moderna, enkla och snabba. Vi levererar allt från designkoncept till fullständiga lösningar. Våra modersmål heter html, js, css och php. Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal på support at barechowebbdesign.se.

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev