Blogg

SEO

Hur du väljer och anställer rätt SEO konsult

Man läser tidning

Hur vet du vilket företag eller vilken konsult som kan dig de resultat du behöver? Vanligtvis visar sig det om du valt rätt eller inte efter att arbetet har kommit igång eller när det är klart. Det finns dock sätt du kan ge dig själv de bästa förutsättningarna för att hitta precis rätt SEO konsult för just dig. Använd följande fem tips för att hjälpa dig hitta en SEO partner som är rätt för ditt företag.

Tips 1 – Deklinera dina SEO mål

För att hitta rätt team för jobbet måste du först ta reda på vilka områden av din online-närvaro som du vill förbättra. Du kan behöva en helt ny webbplats eller så behöver du kanske bara hjälp med teknisk SEO. Om du inte är säker på vilka områden du behöver förbättra, gör först en digital marknadsanalys. En bra byrå kommer att ha de uppgifter som behövs för att visa vilka områden som är mest fördelaktiga för dig att fokusera på.

Tips 2 – Hitta en SEO partner som bryr sig om din data

För att hitta de bästa lösningarna för ditt unika företag, vill du använda ett SEO-företag som förstår hur de ska spåra och mäta alla dina företagsuppgifter. Detta inkluderar telefonsamtal, kontaktformulär, besök på webbplatsen, klickfrekvens och mycket mer. För dig att välja rätt företagsstrategier för ditt företag så är att det är viktigt att fatta beslut baserade på resultat och inte på instinkt eller känsla. Innan de bestämmer dig för en specifik partner – fråga dem hur de planerar att samla in data och vad de planerar att göra med den.

Tips 3 – Be om arbetsprover

Vad är det bästa sättet att få objektiva åsikter om ett företag? Referenser.

Ett av de bästa sätten att hitta en bra SEO byrå är att läsa igenom deras egna kundrecensioner och referenser. Du hittar ofta dessa recensioner genom att utforska företagets webbplats eller genom att leta efter dem på sökmotorer. Du kan även be en byrå du pratar med att ge dig referenser till kunder som liknar ditt egna företag. Att få prata med en av deras riktiga kunder, oavsett om det är en nuvarande kund eller en tidigare är den bästa referensen du kan få.

Tips 4 – Boka in en inledande konsultation

Innan du skriver på ett längre kontrakt så kan du be företaget du är i kontakt med om en fristående konsultation. På så sätt får du provköra deras tjänster innan du köper hela bilen. Oavsett om ditt företag sitter ett kvarter från SEO-företaget eller hundratals mil ifrån, så kan du alltid fråga om ett inledande möte.

Det du vill se på ett sådant möte är att byrån kommer väl förberedd och satt sig in i din bransch för att effektivt kunna  gå igenom några strategier och bemöta dina frågor. Ett inledande möte hjälper dig även att få en känsla för vilken typ av personer som ingår i deras team och deras nivå av passion och kreativitet.

Det är viktigt att bygga ett tillförlitligt förhållande med din SEO-byrå, så använd detta som ett tillfälle till att se hur väl ni passar ihop. Förstår du allt de förklarar? Hur är deras attityd? Tycks de vara passionerade om det arbete de gör? Det är dags att fråga dem specifika frågor.

Tips 5 – Definiera din SEO budget

Innan du investerar i en tjänst som du inte har råd med, glöm inte att planera din budget i förväg. Det är alltid en bra idé att pruta, då priser ofta är rörliga och tjänsten kan anpassas efter din budget. De flesta SEO-företag kommer att ha en mängd olika månatliga paket att välja mellan, vilket borde göra ditt liv enklare och du kan förhandla utifrån de priserna. När det är dags att välja ett paket, hänvisa till ditt ursprungliga mål för att se vilket av dem som kan ro hem de mål du satt upp för dig själv.

Om oss

author thumbnail image
Bar Echo Webbdesign
Vi är en svensk webbdesignbyrå med fokus på lösningar som är moderna, enkla och snabba. Vi levererar allt från designkoncept till fullständiga lösningar. Våra modersmål heter html, js, css och php. Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal på support at barechowebbdesign.se.

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev