Blogg

Webbdesign

Finansiera företaget i starten

Mynt på hög

Att driva eget företag kan vara mycket tillfredsställande men det krävs ofta mycket hårt arbete. Vad som också krävs är en bra affärsidé, en affärsplan, en budget och kapital. De flesta som startar företag har en affärsidé, men eget kapital för investeringar och för att betala räkningar och hålla företaget vid liv tills intäkterna börjar komma kanske saknas i början. Tänk noga igenom hur mycket pengar du behöver för att finansiera företaget i starten och hur du ska komma över dessa pengar.

Många behåller sin anställning och sköter sitt ordinarie jobb på dagstid medan de arbetar med sina företag på kvällar och helger. Är det möjligt att göra så, finns det många fördelar. En fördel är finansiering. Det är ofta svårare för egna företagare att få låna pengar än för dem som har en anställning. Behöver du låna pengar till ditt företag är det fördelaktigt att göra det medan du har en anställning. Moank ger till exempel ränterabatt om amorteringen betalas som ett löneavdrag.

Låna för att finansiera

Har du inte möjlighet att själv finansiera ditt företag genom sparkapital eller genom privatlån finns det andra möjligheter. De långivare du som företagare har att välja bland är banker och andra finansinstitut. De har alla det gemensamt att de kräver att du har en mycket bra affärsidé, affärsplan och att ditt företag har en mycket sund ekonomi. De har också det gemensamt att de kräver en bra avkastning på deras insatta kapital. Dessa lån är mycket dyrare än privatlån.

Finansiera genom investerare

Har du en lysande affärsidé men saknar tillräckligt med eget kapital finns det ytterligare sätt att finansiera ditt företag. Affärsänglar är företagare som investerar i företag med bra affärsidéer och hjälper dem att växa. Riskkapitalister investerar också i nya företag men ser helst att dessa företag börsnoteras. Dessa investerare blir delägare i företaget och kan ha egna idéer om företagets utveckling, de vill också ha en andel av vinsten. Vill du behålla kontrollen kan crowdfunding med många små investerare vara en bättre finansiering.

Om oss

author thumbnail image
Bar Echo Webbdesign
Vi är en svensk webbdesignbyrå med fokus på lösningar som är moderna, enkla och snabba. Vi levererar allt från designkoncept till fullständiga lösningar. Våra modersmål heter html, js, css och php. Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal på support at barechowebbdesign.se.

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev