Blogg

Hemsidor

En sajts innehålls betydelse för rankingen

Content

En sökmotor som Google värderar användarupplevelsen högt och det är viktigt att du som besökare till en hemsida får ett tillfredsställande svar på din fråga. En sajts innehåll ska vara originell och engagerande för att rankas högt. Att rankas högt av sökmotorer är avgörande för hur din hemsida eller ditt företag kommer att presenteras för besökare. En hög ranking innebär att din hemsida kommer att visas tidigt bland sökresultaten och det mest optimala är att ligga högst upp på första sidan.

Kraven på kvalitet ökar hela tiden och även om externa länkar och sökordsoptimering fortfarande är viktigt, är målet att få besökaren att stanna länge på en sida. En anledning till att kraven på kvalitet och läsvärt innehåll ökar är att algoritmer som används för att ranka sajter använder mer maskinlärning jämfört med tidigare då rankingen utfördes med hjälp av 200 faktorer. Innehåll som matchar sökbeteende leder till en högre ranking, därför är det är enormt viktig att arbeta på en sajts innehåll.

Hur du skaffar bra innehåll till din sajt

Att skapa innehåll av hög kvalitet är ett viktigt steg mot att vinna konkurrensfördelar på den digitala marknaden. Företag som till exempel Topcontent arbetar med att hjälpa företag att skapa textinnehåll som värderas högt genom att använda kunskaper om hur en bra text ska se ut. Att fylla en hemsida med innehåll som är betydelsefullt ur en sökmotors ögon är något som tar tid. Arbetet syns kanske inte på en gång men lönar sig att ha en strategi baserad på kunskaper om hur sökmotorer arbetar.

Bra text ger fler kunder

Att skriva engagerande texter till hemsidan är något som ofta inte prioriteras. Många företag är dåliga på att uppdatera innehållet och trots att företaget utvecklas uppdateras inte innehållet. En text av hög kvalitet kommer inte bara öka chansen till en hög rankning utan den kommer också att öka kunders och besökares förtroende för ditt företag. För att få fler potentiella kunder är det viktigt att öka trafiken till din hemsida. En hemsida med relevanta sökord och unikt innehåll leder till högre rankning.

Om oss

author thumbnail image
Bar Echo Webbdesign
Vi är en svensk webbdesignbyrå med fokus på lösningar som är moderna, enkla och snabba. Vi levererar allt från designkoncept till fullständiga lösningar. Våra modersmål heter html, js, css och php. Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal på support at barechowebbdesign.se.

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev