Blogg

Hemsidor, Nyheter, Webbdesign

Svensk myndighet lanserar en ny hemsida mot hat

Hemsidan Tystna Inte

Svenska Brottsoffermyndigheten lanserar nu en ny hemsida med namn tystnainte.se – en webbplats som riktar sig till bland annat journalister, politiker, forskare och influencers. På webbplatsen finns information vad som är brottsligt, hur en polisanmälan går till och vilken hjälp som finns att få om man är utsatt för hat på nätet.

Brottsoffermyndigheten har tagit fram hemsidan på uppdrag av regeringen. Enligt regeringen så upplever många att deras möjligheter att fritt uttrycka sig i det offentliga rummet begränsas genom hot och hat.

Tystnainte.se vänder sig i första hand till enskilda personer och bland dem då just särskilt utsatta grupper. ”Vi vet ju att debattklimatet idag är tufft”, säger Annika Öster som är generaldirektör på Brottsoffermyndigheten.

Tystnainte.se ska också kunna användas av myndigheter och organisationer som behöver bättre verktyg för att stödja utsatta personer, men webbplatsen vänder sig alltså primärt till den enskilde som drabbats av hot och hat i den offentliga debatten och som behöver kunskap och råd.

”Många av dem som engagerar sig i samhällsdebatten får ta emot hot och hat”, skriver Svenska Dagbladet.

De brott som drabbar personer som syns, hörs och engagerar sig i samhällsdebatten är inte bara ett hot mot de som blir utsatta, utan i förlängningen också ett hot mot vår demokrati.

”De brott som drabbar personer som syns, hörs och engagerar sig i samhällsdebatten är inte bara ett hot mot de som blir utsatta, utan i förlängningen också ett hot mot vår demokrati”, säger Annika Öster.

Om oss

author thumbnail image
Bar Echo Webbdesign
Vi är en svensk webbdesignbyrå med fokus på lösningar som är moderna, enkla och snabba. Vi levererar allt från designkoncept till fullständiga lösningar. Våra modersmål heter html, js, css och php. Kontakta oss redan idag för ett förutsättningslöst samtal på support at barechowebbdesign.se.

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev